Maak kennis met ons team!

EEN (H)ECHT FAMILIEBEDRIJF

Bij familiebedrijf Van Leeuwen Kipspecialiteiten telt elke medewerker en elke afnemer. Met constante hoge kwaliteit en flexibiliteit voldoen wij aan de wensen van de klant.

Medewerkers aan het woord

Kennis & Trots

Joey Muskens

Vrachtwagenchauffeur

“Mijn beroep is mijn passie. Mooi om onze producten bij onze klanten af te leveren en met hen mee te denken. Natuurlijk is mijn vrachtwagen altijd schoon en netjes. Dat vind ik belangrijk en maakt mij trots.”

Martijn

Sales manager

“Alles is supervers, niets is ons te gek en afspraak is afspraak!”

Casper

Logistiek medewerker

“Ik onderhoud contacten met de transporteur voor Engeland en Ierland. Vrachtbrieven, productie labels, planning, alles moet in orde zijn. ‘s Middags help ik mee met het laden van de vrachtwagens en tel ik alle pallets nog even na.”

Bilal

Productieleider

“Met een goede werkverdeling zorg ik voor blije mensen en een snelle, efficiënte productie”

Karima

Kwaliteitsmedewerkster en assistent-productieleidster

“Bij audits slagen onze kwaliteits-controles altijd met vlag en wimpel”

Ilona

Algemeen

“Gecertificeerde producten, hoge kwaliteit, flexibiliteit en een bevlogen team. Dat maakt mij trots.”

Over ons

Een stukje geschiedenis

Bij familiebedrijf Van Leeuwen Kipspecialiteiten telt elke medewerker en elke afnemer. Met constante hoge kwaliteit en flexibiliteit voldoen wij aan de wensen van de klant.

Kuikenmester

Dit startte al in 1957, toen Thomas van Leeuwen als kuikenmester begon. De activiteiten breidden zich uit naar de verkoop van geslachte kuikens en diepvriespakketten. Ook de productie en verkoop van verse kipproducten nam toe, waarna Van Leeuwen in 1975 de activiteiten als kuikenmester stopte en volledig focuste op de verwerking van verse kipproducten. Dit leidde tot een compleet assortiment voor levering aan eigen winkels, diverse slagerijen en supermarkten in Nederland.

Kipfilets

In 1993 is het bedrijf overgenomen door de zoon en huidige directeur, Cees van Leeuwen. Een klein team bewerkte dagelijks aan een snijtafel de kipproducten. Het bedrijf specialiseerde zich in het verwerken van kipfilets. Onder de klanten bevonden zich grote, Nederlandse retail-organisaties. Ook de export naar Duitsland, België, Denemarken, Engeland en Ierland kwam op gang.

Nieuw bedrijfspand

Het bedrijf groeide uit haar jasje en verhuisde in 2009 naar een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Broekweg in Wijk bij Duurstede. In 2018 werd bovendien een nieuw pand geopend voor de uitgaande goederen.

Innovatie en optimalisatie

Om efficiënt te werken, is er geïnvesteerd in een nieuw orderverwerkingssysteem. Hiermee kunnen alle producten nauwkeurig per portie gesorteerd en verpakt worden, afhankelijk van de wensen van de klant. Ook de komende jaren richten wij ons op verdere procesdigitalisering om de efficiëntie te optimaliseren. Om te blijven innoveren, investeren wij voortdurend in onderzoek en opleidingen.

Duurzaam

Koelen doen wij milieuvriendelijk, met een CO2-transkritische koelinstallatie. Ook met onze zonnepanelen, die zo’n 60% van ons verbruik opwekken, dragen we bewust bij aan duurzaamheid.

Niet de grootste, wel de beste

Ons streven is niet om de grootste te zijn, wel de beste. Door de hoge mate van kwaliteit, specialisatie, flexibiliteit en service voegt Van Leeuwen Kipspecialiteiten waarde toe aan het product. Tevreden werknemers en tevreden klanten, de beste kwaliteit en continue ontwikkeling. Daar gaan wij met veel plezier voor.

Cees van Leeuwen

directeur en eigenaar

“Op 15-jarige leeftijd hielp ik mijn vader in onze achtertuin. De producten verkochten goed vanwege de hoge kwaliteit. In 1995 produceerden we 1500 kg per dag. Nu produceren we 300.000 kg filetproducten per week. Maar kwaliteit en vakmanschap staan nog steeds hoog in het vaandel.”

Joey Muskens

Onze vrachtwagenchaffeur

Als 13-jarige waste hij al auto’s bij Van Leeuwen Kipspecialiteiten, inmiddels heeft Joey flink wat ritten met de vrachtwagen achter de rug, nationaal en internationaal.

Visitekaartje
“Een mooi bedrijf met kwaliteitsproducten, die ik naar onze klanten mag brengen. Daar ben ik trots op. Ik zorg er altijd voor dat mijn wagen schoon en netjes is. Belangrijk om goed voor de dag te komen. Je bent toch een soort visitekaartje. Met de klanten heb ik een heel goede band. Gelukkig spreek ik vloeiend Duits. We helpen elkaar en ik probeer met ze mee te denken: in welke koelcel willen ze welke producten en wat is voor hen een handige manier om te lossen?”

Kansen
Hij waardeert de kansen die hij krijgt. Speciaal voor hem vroeg Cees van Leeuwen een certificatie als erkend leerbedrijf aan, zodat Joey zijn schoolopleiding kon combineren met een opleiding in de praktijk.

“Het maakt dat ik graag help, zo nodig in het weekend de vrachtwagen extra schoonmaak. We doen ’t met ons allen.”

Martijn

Onze salesmedewerker

Door dichtbij zowel leverancier als afnemer te staan, weet hij vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Martijn stelt heldere doelen, heeft persoonlijk contact en is nauw betrokken bij het management.

Niets is te gek
De afnemers zijn heel divers. En daarmee ook hun specifieke wensen. Wensen waaraan wij uiteraard graag voldoen. Op de productielijn gekalibreerde kipfilets, vleugels, drumsticks en bouten, in 10 kg bulk, 4 x 2 kg en 2 x 20 stuks atmos-verpakkingen (MAP), het hoort allemaal tot het assortiment.

En zelfs dan is er altijd ruimte voor flexibiliteit. “Niets is te gek. We denken graag mee. Een voorbeeld? Als een bestelling eigenlijk te laat binnenkomt, terwijl alles al ingekocht is en de routes vastliggen, doen wij ons uiterste best om die bestelling toch op tijd te leveren. En bijna altijd lukt dat!”

Bijspringen
Ook voor Martijn zelf is niets te gek. Hij heeft een enorme drive en vindt het geen enkel probleem om bij te springen. Om de vracht klaar te zetten, als vrachtwagenchauffeur of bij de administratie. “Tuurlijk. We doen ’t toch samen, als team!”

Casper

Onze logistiek medewerker

Stilzitten kan hij niet, en gelukkig is er altijd iets te doen. Casper is verantwoordelijk voor het externe transport en voorbereidend werk op de productie. Zoals het gereedmaken van de productielabels en vrachtbrieven, en het inplannen van extern transport voor de orders van Engeland en Ierland. Ook zorgt hij dat de transporteurs weten welke orders klaarstaan om afgehaald te worden. Kortom: hij mailt, belt, regelt, zorgt dat alles op rolletjes verloopt.

Check, check, dubbelcheck!
’s Middags laadt Casper de (schone) vrachtwagens in en controleert of het aantal pallets en dozen overeenkomt met de vrachtbrief en de gemaakte afspraken. Ook de temperatuur in de wagens wordt gecontroleerd: de koelmotoren moeten ervoor zorgen dat de producten tijdens het transport koel blijven. “Ik controleer en tel alles altijd na. Het moet gewoon kloppen en netjes zijn. Pas dan gaat de wagen op pad en stuur ik de klant de vrachtbrief als bevestiging van de levering.”

Net familie
Hij houdt van zijn werk bij Van Leeuwen en is gek op zijn collega’s. “Ik heb het enorm naar mijn zin, wil niet meer weg. De sfeer in het team is geweldig. We zijn heel close, net een grote familie. We maken grapjes, eten samen een broodje en helpen elkaar.”

Bilal

Onze productieleider

Bilal geeft niet alleen door hoeveel mensen er nodig zijn, hij weet ook precies welke functie bij iemand past. “Ik kijk naar de persoon. Naar leeftijd, capaciteiten, opleiding, wensen. Belangrijk om goed te matchen. Zowel voor de mensen als voor het bedrijf.”

Talenwonder
Als ze eenmaal op hun plek zitten, werkt hij ze in. Hij kent niet alleen alle werkzaamheden op z’n duimpje, hij spreekt ook tal van talen – Nederlands, Pools, Arabisch en Engels, zodat hij vrijwel altijd in de taal van de werknemer een praatje kan maken en de functie kan uitleggen.

Samen werken
Hij heeft het naar zijn zin bij Van Leeuwen. “Het werk is leuk en de collega’s heel gezellig. Er wordt hard gewerkt, maar soms staan we ook te zingen en te dansen! De sfeer is fantastisch. Net als de bereidwilligheid van iedereen om elkaar te helpen en samen te werken. Cees geeft het goede voorbeeld: ook hij helpt altijd gewoon mee. Respect!”

Karima

Onze Kwaliteitsmedewerkster

Ze is ooit begonnen als inpakster, maar heeft de kans gekregen om door te groeien. Dat maakt haar trots, zegt ze. “Cees zie ik inmiddels als tweede vader, het bedrijf als tweede thuis. Echt. Het werk bevalt mij, ik krijg kansen en Cees is een goede werkgever. Hij werkt gewoon mee, vraagt, luistert, begrijpt je, helpt je. Niets is te veel. Altijd lief, altijd vriendelijk. Dat maakt dat ik ook extra gemotiveerd ben. En de andere collega’s? Ze zijn allemaal heel gezellig!”

Bij audits laat ze met een gerust hart de zorgvuldig vastgelegde kwaliteitsmetingen zien. Karima weet immers dat ze drie keer per dag gasmetingen, metaaldetectie en temperatuurmetingen uitvoert.

Ilona

Algemeen

Als dochter van directeur/eigenaar Cees van Leeuwen is ondernemen haar met de paplepel ingegoten. Ilona heeft hart voor de zaak, zet zich in voor verdere verbeteringen en automatisering, en is aan het eind van de dag ook steevast op de uitgaande expeditie te vinden.

“We hebben met alle klanten langdurige relaties. Ze zijn tevreden over de kwaliteit, onze flexibiliteit en de persoonlijke contacten met dezelfde, vertrouwde mensen. Wij zijn van begin tot eind een echt team wat dit mogelijk maakt.”

Een tevreden klant begint bij een tevreden medewerker!
“Een tevreden klant begint bij een tevreden medewerker. Ons team bestaat uit enthousiaste, bevlogen mensen die er samen voor gaan. Iedereen is betrokken en helpt elkaar. Zijn gerust ook op de gekste tijden nog aan het werk. En we hebben zoveel plezier. Samen willen groeien om steeds een stapje verder te komen. Daar krijg ik ontzettend veel energie van.”

Contact

Aarzel niet, neem gerust contact op
voor meer informatie